Šta nam je doneo mart, 2020?


Dragi Roditelji,

u martu, 2020. godine, nastupila je istorijska prekretnica na našoj planeti. U svakom pogledu.
“Jedna od retkih pozitivnih stvari koja će ostati nakon invazije malenih Kovida je afirmacija digitalizacije. Kovidi su za samo par nedelja podigli svest o značaju primene digitalnih tehnologija više nego cela IT industrija i svi mediji zajedno.” *
Osvrnuću se na deo koji je važan za decu:
Saznali smo svi, paraleno sa nesrećnim #Covid19, da se bez računara ne može. Azbuka je sada zapravo veština u radu na računarima.
U našem Vrtiću “PUŽ” vaša deca su medju najnaprednijom decom u svetu jer uče već od svoje pete godine da rade na računarima i stiču iskustvo koje retko koja deca tog uzrasta kod nas imaju priliku.

Ponosna sam da se vaša deca edukuju u zajednici “PUŽ”-a koji ima viziju potrebnih znanja i veština koje nisu više budućnost,
u martu ove godine spoznali smo da je to SADAŠNJOST.
Sve edukativne ustanove u svim državama sveta prešle su na ONLINE učenje.

Kao edukator u “PUŽ”-u od 2012. godine, spremna sam da radim online i sa najmladjima, sve dok je to potrebno, odnosno dok ne nastavimo redovnu nastavu.
Na vama, Roditeljima, je da odlučite da li želite da nastavim rad sa vašom decom jedanput nedeljno po pola sata ONLINE, opcije individualno ili sa grupama.
Ovo radim u ličnom aranžmanu, putem “Fondacije Ada Augusta”, čiji sam osnivač, a koja je pokrovitelj Letnjeg kompjuterskog kampa, osnovanog 2008.godine.
Ukoliko je vaš odgovor DA, možete da se javite na 062 477 135, Rada.
Ja sam spremna, a deci je od opreme potreban ili PC ili Laptop.
U obzir dolazi i tablet.
Online škola računara koju vodim preko platforme Zoom, je na ovom linku.
O radu online škole možete pratiti i Facebook stranu, IT Tičerka.

U martu smo u vrtiću imali jedno predavanje, pred 8.mart, pogledajte video i fotografije radova vaše dece.
Čuvajte se u ovom za sve nas izazovnom vremenu, budite nasmejani i vedri, deci prenesite moje pozdrave i izgrlite ih u moje ime!
Vaša Rada 

*Izvor